Tisk na platno -

Umetnost tiska na platno (canvas)

Ko spomini postanejo brezčasne umetnine

V svetu umetnosti in fotografije obstaja večna debata: papir ali platno? Medtem, ko imata oba medija svoj čar, pa platno predstavlja edino »pravo« izbiro za veliko fotografskih entuziastov, kakor tudi ljubiteljev umetnosti. Medtem ko ohranjamo prijetne spomine s pogledom na natisnjene slike v svojem domu, pa tisk na platno doda še tisti kanček elegance. Slike na platnu so popularen in moderen način izražanja kreativnosti in svojega življenjskega sloga.

 

Čudoviti svet canvasa



Kako nastane natisnjena slika na platno?


Kot pri klasičnem tisku se tudi tu uporablja tiskalnike, ki poskrbijo, da so barve žive in se nič ne »izgubi s prevodom« medtem ko fotografija potuje od izvorne datoteke do natisnjene slike. Za razliko od tradicionalnih fotografij pa je pri tisku na platno še ta posebnost, da se tiska na zrnasto površino, kar doda sliki dodaten umetniški čar.

 

Zrnast tisk na platno



Zakaj izbrati sliko natisnjeno na platno?


1.    Obstojnost:

Slike natisnjene na platno so zelo obstojne. Platno je bolj obstojno na bledenje, morebitne praske in vlago v stanovanju. Spomini bodo tako obstojni in barve žive in neoporečne še leta in leta.


2.    Prilagodljivost:

Ne glede ali boste svoje stanovanje opremili z družinskimi fotografijami ali pokazali svoje fotografske dosežke ali pa če želite samo dodati določene barve v svojo pisarno, tisk na platno nudi številne možnosti. Mere canvas slik po vaši želji, dizajni ali fotografije kot si jih zamislite. Vse to vam omogoča kreativno svobodo pri oblikovanju in na ta način boste še lažje prenesli svojo življenjsko vizijo v vaš prostor.


3.    Umetniški vtis:

Na platnu je nekaj fascinantnega v sami teksturi in globini slike, ki se preliva čez robove in jo je enostavno ena sama eleganca. Take slike zahtevajo pozornost in jo tudi dobijo! Preprosto so rade v središču pozornosti in si ne moremo pomagati (niti si ne želimo), da jih ne bi občudovali.

 



Namigi za izdelavo čudovitih slik na platnu


1.    Izberite kakovostne slike oz. fotografije:

Pomembno je, da je slika za tisk dovolj kvalitetna, saj bomo le tako dobili popoln rezultat. Visoka resolucija, ostri detajli in žive barve bodo zagotovilo za čudovite slike.


2.    Izberite pravo velikost:

Ko izbirate velikost vašega tiska na platno upoštevajte velikost stene na kateri bo slika visela. Zelo velika slika na veliki steni in prostorni sobi lahko naredi res močen vtis, medtem ko lahko manjša slika doda kanček intimnosti vsakemu udobnemu kotičku vašega stanovanja ali pisarne.


3.    Urejanje slike pred tiskom:

Preden pošljete sliko v tisk si vzemite čas za krajše urejanje in izboljšavo. Prilagodite svetlost, kontrast, nasičenost barv, tako, da na monitorju slika čim bolj odraža tisto, kar bi želeli imeti na steni. Sliko lahko izboljšamo tudi mi, le sporočite nam, da bi to radi.

 

Tisk na platno v kombinaciji s klasičnim tiskom


Ohranite svoje spomine s canvasom


V svetu polnem hitrega tempa in digitalnih »kradljivcev pozornosti« natisnjene slike na platnu omogočajo brezčasni način, da ohranite svoje najlepše spomine in jih pretvorite v nekaj kar bodo občudovale še naslednje generacije. Najsi jih občudujete na stenah vašega doma ali pa služijo kot cenjeno darilo za vaše ljubljene osebe, slike na platnu so več kot samo okras – so dejanski izraz kreativnosti, ljubezni in nostalgije.


Torej zakaj bi se  zadovoljili z običajnim, če lahko vaš življenjski prostor dvignete na čudovit nivo tiska na platno? Odklenite potencial vaših najljubših fotografij in spustite na plano umetnika v sebi. Nenazadnje, življenje je prekratko za prazne stene – napolnite jih s spomini, ki vas navdušujejo in motivirajo.

Preprosto moderno darilo - Promovertum

Več o tisku na platnu in ponudbi..


Komentiraj